Tweedehandsboekenbeurs Kiwanis Sint-Truiden andermaal een groot succes!


Tijdens het voorbije allerheiligenweekend vond al voor de tiende maal de tweedehandsboekenbeurs plaats in de sporthal van de Katholieke Centrumscholen Sint-Truiden (KCST) in een organisatie van Kiwanis.


Deze activiteit is inmiddels een traditie geworden en trekt dan ook elk jaar meer bezoekers.

Dit jaar werden er ongeveer 52 000 boeken tentoongesteld en te koop aangeboden.
In het totaal bezit Kiwanis om en bij de 83 000 boeken, die opgestapeld zijn op de zolders van KCST.
Bovendien komen er nog dagelijks nieuwe (oude) boeken bij.
Elke maandagavond zitten een aantal Kiwanis-leden op de KCST-zolders om al deze boeken te selecteren en te klasseren. Een echt monnikenwerk!

“Proficiat aan Kiwanis Sint-Truiden”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.
“Zij slagen er telkens in originele activiteiten op te zetten, die de nodige uitstraling betekenen voor onze stad en alzo ook heel wat niet-Truienaren aantrekken en die bovendien geld opbrengen voor één of meer goede doelen. Naast deze boekenbeurs is er zo eveneens jaarlijks de Willy Vannitsen Classic voor fietsers en wielertoeristen in de tweede helft van de maand augustus.”

Burgemeester Ludwig Vandenhove is ook elk jaar een trouwe bezoeker van deze boekenbeurs, zoals trouwens van heel wat andere initiatieven van de Sint-Truidense serviceclubs.
“Serviceclubs hebben een belangrijke sociale en maatschappelijke rol en als burgemeester moet ik er dan ook aandacht voor hebben”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove, zelf erelid bij Rotary Sint-Truiden.