Tweede editie ‘Fietsfolder’

“Als stadsbestuur proberen we een mobiliteitsbeleid te voeren dat een goed evenwicht vormt tussen enerzijds de auto en anderzijds de gebruikers van de zogeheten ‘zachte’ transportmiddelen, zoals minder mobiele personen, voetgangers, fietsers en gebruikers van het openbaar vervoer.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

“De 2e uitgave van de ‘Fietsfolder’, die terug te vinden is in het informatieblad van april 2012, past perfect in dit beleid.
Het fietsbeleid wordt opnieuw op een rijtje gezet.”

 

 

 

 

Deze fietsfolder is de zoveelste actie in functie van de fietser.
De stad Sint-Truiden besteedt permanent aandacht aan de zwakke weggebruikers in het algemeen en fietsers in het bijzonder via de dienst mobiliteit, de dienst tewerkstelling, de preventiedienst, de sportdienst en Senior Actief, Toerisme Sint-Truiden, de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken, etc.
Zie onder andere de websites www.fietsbasis.be, www.vzwbasis.be, www.preventie-sint-truiden.be, www.sint-truiden.be/sport, www.toerisme-sint-truiden.be en www.politie-sint-truiden.be.

 

 

De stad Sint-Truiden is één van de genomineerden voor de verkiezing van Fietsgemeente/Fietsstad 2012.
Concreet wordt binnen 3 categorieën (afhankelijk van aantal inwoners) gezocht naar de fietsgemeente/fietsstad met het beste integrale fietsbeleid en de mooiste projecten.
Het doel van de verkiezing is om bewust de inspanningen te belonen, die de voorbije jaren op dit vlak zijn geleverd.
Daarnaast wil deze verkiezing de vele mooie projecten, die Vlaanderen rijk is in de schijnwerpers zetten.

 

 

 

 

 

Sint-Tuiden werd naast Koksijde, Lier, Mortsel, Sint-Pieters-Leeuw en Zemst verkozen in categorie 2 (steden tussen 20.000 en 50.000 inwoners).

 

 

De motivering van de jury was de volgende: “Deze stad heeft een evenwichtig dossier waarbij een geïntegreerd beleid wordt gevoerd. Er worden bovendien enkele originele projecten opgestart voor de fietser zoals de fietspeters en de fietsverzekering. De handelaars worden betrokken en voor het toerisme wordt sterk ingezet op het stimuleren van fietsgebruik. Ook de infrastructuur wordt in deze stad niet uit het oog verloren.”

 

 

In juni 2012 wordt per categorie de winnende Vlaamse gemeente/stad bekendgemaakt.
Zie de website www.fietsgemeente2012.be.

 

 

Wie een digitale versie van de fietsfolder wenst, kan mailen naar burgemeester@sint-truiden.be.

 

 

Zie ook de tekst ‘Fietsfolder - Letterlijk ALLES over fietsen in Sint-Truiden’ van 18 april 2011 op deze website.