Toekomst Zaaien!

Sint-Truiden is één van de plaatsen van de meer dan 100 locaties in Europa waar op zondag 13 en 20 oktober 2013 de actie ‘Toekomst Zaaien!’ (is) doorgaat(gegaan).

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was afgelopen zondag aanwezig bij de actie op het domein Nieuwenhoven op de door bio boer Jos De Clercq bewerkte gronden van de Natlandhoeve in Zepperen (Sint-Truiden).

“Ik sta volledig achter de actie van Bioforum en van de middenstandsorganisaties tegen de herziening van de Europese zaadwetgeving.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Alle kleine en grote initiatieven zijn goed om onze samenleving op termijn leefbaar te houden.
Voor mij kadert deze actie daar perfect in en ik steun de vzw BioForum dan ook graag met dit protest tegen dit voorstel van wetsaanpassing.
Ik zie bio landbouw als een belangrijk gegeven tegen de klimaatopwarming en in de strijd voor klimaat neutrale toekomst.

Maar blijkbaar leren wij niets.
Enkele weken terug was er nog het slechte nieuws van het nieuwe klimaatrapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), maar ondertussen blijven sommige politici van bepaalde politieke partijen het zoeken naar schaliegas is België, Vlaanderen en Limburg verdedigen.
Hoe is het mogelijk?
Zie Geen ontginning van schaliegas in Vlaanderen en Limburg! van  12-10-2013 op deze website.

Daartegenover staan de acties en initiatieven van zoveel instanties en individuen, zoals vandaag hier, maar uiteindelijk lijkt dit op water naar de zee of oceaan dragen. Laat dit echter geen reden zijn om op te geven: doorgaan is de boodschap!”.

 

Hieronder vindt u het persbericht.

Zie ook Bioweek van 05-06-2013 op deze website.