Tentoonstelling 25 jaar Kanaries

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 loopt in Volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 een tentoonstelling over de Koninklijke Sint-Truidense Voetbalvereniging (KSTVV) in de periode 1986-2011.


Aan de hand van foto’s, beeldcompilaties en krantenartikels wordt een overzicht geboden van de afgelopen 25 jaar clubgeschiedenis.
Onder leiding van Roosje Vingerhoed en Etienne Wilmots, werd gedurende verschillende maanden gewerkt aan het selecteren van het meest relevante materiaal uit de unieke collectie van Eddy Gregoir, KSTVV-supporter in hart en nieren.Truienaar Eddy Gregoir is al sinds zijn jonge jaren supporter van KSTVV.

In 1986, toen KSTVV opnieuw naar eerste klasse promoveerde, startte hij met het verzamelen van foto’s en krantenartikels over de Kanaries. In het begin van de jaren tachtig begon Eddy ook met het opnemen van de wedstrijdsamenvattingen, die op televisie werden uitgezonden.
“Op die manier werd een quasi volledig beeldarchief opgebouwd, dat uniek is in Vlaanderen.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.“Deze tentoonstelling laat zowel echte supporters, als het brede publiek kennismaken met de gloriedagen en de ondertussen vergeten verhalen van KSTVV. Iedereen is van harte welkom!”

De officiële opening vindt plaats op vrijdag 4 november om 20.00 uur.
Een aantal bekende oud-KSTVV-spelers en burgemeester Ludwig Vandenhove blikken terug op de recente geschiedenis van KSTVV.