Stripboek brouwerij ‘De Bink’ voorgesteld!

Op zaterdag 20 juni 2009 werd het stripboek van cartoonist Dré Mathijs over (en in) de brouwerij ‘De Bink’ voorgesteld.


Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove schreef het voorwoord van deze zoveelste publicatie van zijn huiscartoonist.
H
ieronder vindt u de integrale tekst van het voorwoord.

Beste lezer

Voor u ligt het zoveelste boekje met de zoveelste cartoons van Dré Mathijs.
Hoeveel het er ondertussen moeten zijn, weet niemand, zelfs Dré niet.

Ik denk niet dat het nog nodig is Dré Mathijs uitgebreid aan u voor te stellen.
Hij heeft al deelgenomen aan tal van nationale en internationale wedstrijden (en gewonnen!), heeft talrijke publicaties met cartoons op zijn naam staan, heeft al vaak tentoongesteld, ook met andere kunstbranches waarin hij actief is, heeft al heel wat cartoons gemaakt voor onder andere de lokale politie Sint -Truiden - Gingelom -Nieuwerkerken en de gewestelijke brandweer Sint-Truiden en maakt sedert januari 2005 cartoons voor mij (‘mijn huiscartoonist’), die dan met teksten van mijn hand verschijnen op mijn website www.ludwigvandenhove.be.

Dré speelde al jaren met de idee om een cartoonboek uit te geven rond de brouwerij ‘De Bink’ in Kerkom.
Nu is het zover.

Deze publicatie geeft op een visuele manier de geschiedenis van ‘De Bink’, het gebouw, de vorige en de huidige uitbaters en de verschillende soorten bieren en inmiddels ook brood, kaas en paté weer.
Voor de talrijke bezoekers en toeristen, die de brouwerij jaarlijks aandoen, maar tevens voor de echte bierproevers, die er komen, zal dit ongetwijfeld ‘een ludieke gids’ vormen.

In het toenemende belang van het toerisme voor onze regio en onze stad neemt ‘De Bink’ een belangrijke plaats in. Vele groepen en individuen doen immers de brouwerij aan. In die zin wil ik de huidige uitbaters Marina en Marc en de talrijke vrijwilligers danken voor hun goede samenwerking met de stad Sint –Truiden.

Tot slot wil ik dank u wel en proficiat zeggen aan Dré en zijn echtgenote Rie Malcorps voor dit ‘stripverhaal’.
Hiermee slaan ze twee vliegen in één klap: én cartoons als kunstvorm nog meer op de kaart zetten, én het toerisme, de stad Sint-Truiden en de brouwerij ‘De Bink’ nog meer promoten.

Veel kijk- en leesgenot!

Ludwig Vandenhove
burgemeester stad Sint-Truiden
federaal volksvertegenwoordiger
Sint-Truiden, mei 2009.

Naar aanleiding van de publicatie van deze strip heeft Dré Mathijs ook een kindercartoon gemaakt, die de kinderen tot 1 september 2009 kunnen inkleuren en waarmee ze een prijs kunnen winnen.

De publicatie is te koop in Brouwerij Kerkom, Naamsesteenweg 469, 3800 Sint-Truiden aan 5,00 EUR.