Stevent AGOST op een faillissement af?

“Blijkbaar”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
“Het Autonoom Gemeentebedrijf voor de Ontwikkeling van Sint-Truiden (AGOST) is één van de autonome gemeentebedrijven van de stad Sint-Truiden.

Het was voorspelbaar, wij hebben daar als VOORUIT al een aantal keren op gealludeerd.
Wij maken ons al een hele tijd zorgen waar het met de globale financiële toestand van de stad Sint-Truiden naartoe gaat.
Op onze voorstellen om een externe audit te laten uitvoeren om hierrond duidelijkheid te scheppen, weigert de cd&v-N-VA-Open Vld-meerderheid in te gaan.

De agenda voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 21 december 2021 vermeldt onder agendapunt 6 ‘AGOST: voorstel actieplan alarmbelprocedure in zake de jaarrekening 2021 - Goedkeuring’.
Uit de jaarrekening 2021 van AGOST blijkt dat het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het geplaatste maatschappelijke en statutaire kapitaal, waardoor volgens de statuten de zogeheten alarmbelprocedure in werking treedt. Gevolg: de stad Sint-Truiden leent nog maar eens  2 miljoen euro aan AGOST, terug te betalen over een termijn van 5 jaar.

Waar gaat dit eindigen? Bij het faillissement van de hele stad?

Hieronder vindt u het artikel dat hierover op de lokale nieuwswebsite www.trudocs.be staat en de reactie van Ludwig Vandenhove op deze situatie. (1)