Steunmaatregelen voor bedrijven: geen taak voor de stad Sint-Truiden

Het CD&V-Open Vld-N-VA stadsbestuur van Sint-Truiden lanceert nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven.

Sorry, maar dat is geen taak voor een gemeentebestuur”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.
Elk overheidsniveau heeft eigen verantwoordelijkheden.
Zowel de federale overheid, als Vlaanderen hebben het afgelopen Covid-19 jaar al heel wat relance inspanningen gedaan, onder andere naar het bedrijfsleven toe.

Het is zelfs een beetje naïef te denken dat een stad van de omvang van Sint-Truiden met die beperkte middelen, die kunnen ingezet worden, impact zou hebben op de financiële en/of economische situatie van bedrijven. Die vaststelling is al zo dikwijls tot uiting gekomen in diverse studies.
Zulke maatregelen worden genomen om het eigen politiek imago te bevestigen of te versterken –“kijk eens wat wij doen voor de ondernemingen”-, niet om echte invloed te hebben.

Als VOORUIT zouden wij trouwens graag eens een evaluatie krijgen van de alle maatregelen voor de diverse maatschappelijke sectoren, die de stad Sint-Truiden heeft genomen in het kader van Corona.
Wordt er niet teveel de nadruk gelegd op het bedrijfsleven ten opzichte van andere maatschappelijke sectoren en/of de gemiddelde werknemers en/of personen, die het net heel moeilijk hebben?”

De nieuwswebsite www.sintruinbegot.be heeft hier een bijdrage over gebracht. (1)
Klik hier voor het volledige artikel .