Stad Sint-Truiden manifest aanwezig op Europees colloqium rond preventie!

In het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie (EU) vond op woensdag 1 december en donderdag 2 december 2010 in Brussel de ‘Best Practice Conference 2010 - A secure home in a safe community through prevention, community policing and restoration’, georganiseerd door de European Crime Prevention Network (EUCPN), plaats.

 

De stad Sint-Truiden was er manifest aanwezig.

 

 

 

 

Tijdens het plenaire gedeelte op woensdag 1 december 2010 in het Egmontpaleis was burgemeester
Ludwig Vandenhove gastspreker in zijn functie als voorzitter van het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden (BFPVS).  Hij had het onder andere over het concept integrale veiligheid en de manier waarop dit in een gemiddelde Belgische stad wordt toegepast, de rol van preventie in de globale veiligheidsketen en de werking van de veiligheids- en preventiecontracten. Ook ging hij kort in op de verschillende projecten, die de deelnemers op donderdag konden gaan bezoeken ‘op het terrein’.

 

 

Op donderdag 2 december 2010 gaven preventieambtenaren Kristien Vanderhoeven en Kim Herbots een presentatie enerzijds rond alle mogelijke initiatieven, die de stad Sint-Truiden neemt om buurten en wijken zoveel mogelijk te ondersteunen om personen en families dichter bij mekaar te brengen en anderzijds rond allerlei activiteiten om rondhangende jongeren zo actief en creatief mogelijk bezig te houden.