Specifieke parkeerregeling voor (para)medische beroepen en de beroepen voor familiale ondersteuning!

Het politiereglement inzake het parkeren voor (para)medische beroepen en de beroepen voor familiale ondersteuning, dat geagendeerd stond op de gemeenteraad van Sint-Truiden van maandag 15 maart 2010, is uitgesteld op vraag van CD&V en Open VLD.

Tijdens het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 19 maart 2010 is dit andermaal gebeurd.

 

“Voor mij is dit onbegrijpelijk.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. “Immers, de sector is hiervoor al lang vragende partij en dit reglement is inmiddels eerder tot 2 keer toe unaniem goedgekeurd op het college van burgemeester en schepenen.
De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en ikzelf zijn al sinds september 2009 bezig met dit reglement.

 

 

 

 

 

De bedoeling is om voor deze beroepen een specifiek parkeerreglement en een specifieke parkeerkaart uit te werken, gelijkaardig aan heel wat andere gemeenten/steden, omdat deze beroepen vaak een kortstondig bezoek aan patiënten en/of personen moeten brengen.

 

 

Ik hoop dat CD&V en Open VLD eindelijk ook eens gaan leren beslissen en consequent zijn en dit reglement gaan goedkeuren in de gemeenteraad.
Wat het nog frappanter maakt, is dat de CD&V ooit, via een persconferentie, geclaimd heeft de geestelijke vader van dit reglement te zijn, hoewel dit niet correct is.

 

 

Dit is typische voor deze nieuwe meerderheid van CD&V en Open VLD: veel woorden, maar niet durven beslissen (geen daden!).”, besluit Ludwig Vandenhove.