Sint-Truidense opiniepeiling: niet betrouwbaar en niet representatief

De lokale nieuwswebsite www.sintruinbegot.be heeft gepeild naar de actuele kiesintenties van de bevolking in Sint-Truiden (percentage stemmen, aantal zetels en wie wordt burgemeester?).

Hieronder de resultaten. (1)

  

Een verdienstelijke poging, maar voor mij niet betrouwbaar en niet representatief”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Iedereen kon stemmen via de website. Maar dat betekent dat diegenen, die gestemd hebben helemaal niet de afspiegeling zijn van de bevolking (qua leeftijd, geslacht, achtergrond, etc.). Bovendien is er geen enkele controle of bepaalde politieke partijen en/of bepaalde personen al dan niet ‘gemobiliseerd’ hebben om voor hen te stemmen.

Mochten de resultaten zelf nog maar een indicatie zijn, dan zou ik uiteraard zeer ontgoocheld zijn met deze resultaten.
Dat zou betekenen dat wij als VOORUIT met onze sterke oppositie, ook inhoudelijk, van de laatste jaren niet beloond worden, zelfs achteruit gaan van 10 zetels naar 8.
Ik geloof nooit dat deze peiling realiteit zal worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 en heb het volste vertrouwen in de toekomst.

Ik zou de potentiële kiezers van het Vlaams Belang willen oproepen om toch nog eens goed na te denken en hun stem niet weg te gooien.
Ik kan begrijpen dat ze ontgoocheld zijn na alle schandalen in de Sint-Truidense politiek, maar een foertstem is geen oplossing.
Voor alle duidelijkheid: wij als VOORUIT zijn als oppositiepartij op geen enkele manier betrokken bij één van die dossiers. Het is net wel onze verdienste van erachteraan gegaan te zijn, er klacht tegen ingediend te hebben en ze in de openbaarheid gebracht te hebben.

Het is maar een peiling en er is maar één cijfer dat echt telt: het behaalde aantal stemmen bij de stembusgang.
Wij zullen als VOORUIT hard blijven verder werken om vooruit te gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen, ik blijf er vertrouwen in hebben.
Wij willen de sterkste partij van Sint-Truiden blijven
.”