Sint-Truiden voert een actief jobstudentenbeleid!

De stad Sint-Truiden blijft ook in 2006 een actief en gestructureerd jobstudentenbeleid voeren. Dit is één van de speerpunten binnen ‘een degelijk en kwalitatief jongeren- en werkgelegenheidsbeleid’.

In heel wat stedelijke sectoren werken elk jaar jobstudenten. Denk maar aan jeugd, welzijn, sport, cultuur, … Dit jaar worden er ook jobstudenten ingeschakeld in de diensten groen en milieu. Er zullen dit jaar binnen de stadsdiensten ruim 130 jobstudenten tewerkgesteld worden.

Ook kunnen Truiense jongeren vanaf 15 jaar kunnen in het kader van het jongerenpartnership en het ecologisch onkruidbestrijdingsteam weer op een nuttige manier een zakcentje verdienen bij de milieudienst. Dit partnership biedt plaats aan 55 jongeren. Als tegenprestatie vraagt de stad dat zij met verantwoordelijkheidszin en milieubewust meewerken in hun leefomgeving.

Jobstudent zijn bij de stad Sint-Truiden betekent meer dan alleen maar wat zakgeld verdienen. Studenten kunnen werkervaring opdoen, leren omgaan en samenwerken met professionele collega’s, de structuur van de stad beter leren kennen en zichzelf ontplooien.