Seniorengids 2010 -2011 stad Sint-Truiden is er!

Vorige of deze week is bij alle 50-plussers van de stad Sint-Truiden de seniorengids 2010-2011 (‘Seniorenacademie Sint-Truiden’) in de brievenbus gevallen.

“Het is reeds de 8e editie van deze brochure, waarin alle activiteiten in de meest brede betekenis van het woord voor medioren en senioren, die de stad Sint-Truiden organiseert en/of ondersteunt, gebundeld worden.

 

Medioren en senioren worden, gezien de steeds hogere levensverwachting en het feit dat mensen langer gezond en dus ook langer actief blijven, een steeds grotere groep. Als beleid moeten we voor deze doelgroep dan ook in toenemende mate aandacht hebben.”, zeggen bevoegd schepen
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Spijtig genoeg is er een categorie, die noodgedwongen, bijvoorbeeld als gevolg van afdanking en/of brugpensioen, (te) vroeg tot deze doelgroep gaat behoren.”

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord van ‘Seniorenacademie Sint-Truiden’ van de voorzitter van de seniorenraad Edmond Hermans, schepen
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

Beste 50-plusser

 

 

De stad Sint-Truiden hecht in haar beleid veel aandacht aan de groep medioren en senioren. Als stadsbestuur vinden wij het daarom ook belangrijk om een uitgebreid aanbod voor deze doelgroep uit te werken.

 

 

Onze stadsdiensten doen al voor de 8e keer op rij hun uiterste best om een gevarieerd programma samen te stellen. Ook dit jaar hebben we weer getracht om een goede mix te maken tussen sport, cultuur, ontspanning en opleiding.

 

 

Naast het aanbod in deze brochure staan er dit jaar nog heel wat andere projecten op til voor de 50-plussers. Zo vindt in het najaar voor de 3e maal de ‘week van de senioren’ plaats.

 

 

We houden je op de hoogte, onder andere via het stedelijk informatieblad.

 

Maak alvast een keuze uit het aanbod en hopelijk tot binnenkort op één of andere activiteit!

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Johnny Vangrieken
schepen van senioren- en mediorenbeleid

 

 

Edmond Hermans
voorzitter seniorenraad

 

 

Wij hopen zoveel mogelijk medioren en/of senioren op één of meerdere activiteiten te mogen ontmoeten.

 

 

Pittig detail:”ik heb ook voor de eerste maal de seniorengids persoonlijk thuis ontvangen, vermits ik vorig jaar 50 geworden ben.”, aldus
Ludwig Vandenhove.

 

 

Wie geen ‘Seniorenacademie Sint-Truiden’ per post ontvangen heeft, kan die nog altijd aanvragen bij de stedelijke welzijnsdienst (info.welzijn@sint-truiden.be of telefoon 011-17 15 57) of via een mail naar burgemeester@sint-truiden.be.