Schade aan woningen door waterwinning: nog geen duidelijkheid

De omwonenden van de waterwinning in Rukkelingen-Loon (Heers) worden (nog altijd) geconfronteerd met de gevolgen ervan, onder andere aan hun huizen.

Ik heb hier al enkele keren Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir over ondervraagd”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
Tijdens de Commissie voor Leefmilieu, Natuur, Ruimtelijke Ordening en Energie van dinsdag 1 februari 2022 heb ik dat opnieuw gedaan.

Blijkbaar gaat het beloofde contact met staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming, toegevoegd aan de minister van Justitie en Noordzee Eva De Bleeker nu volgende week door.
Ik vraag mij altijd af waarom dat zolang moet duren, dat contact was al toegezegd tijdens mijn vorige mondelinge vraag op woensdag 27 oktober 2021. Ook de Vlaamse ministers hebben toch kabinetsmedewerkers genoeg om zoiets sneller te laten gaan.

Ik zal niet aflaten en de minister blijven ondervragen over deze problematiek.”

Hieronder vindt u de mondelinge tussenkomsten van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister Zuhal Demir. (1)

 

Hieronder vindt u de links met daarin aanvullende informatie in verband met mijn vorige vraag om uitleg, net zoals de bijhorende uitleg van het kabinet van minister Zuhal Demir. (1)

Wet Grondwaterschadefonds

Analyse BLKS (Bovelingen)