PvdA fractie Eerste Kamer op bezoek bij VOORUIT-fractie Senaat

Op dinsdag 10 januari 2023 heeft de PvdA-fractie van de Eerste Kamer in Nederland een bezoek gebracht aan de Belgische Senaat en aan de VOORUIT-fractie in die Senaat.

De Nederlandse PvdA is de tegenhanger van VOORUIT in Vlaanderen.

De Eerste Kamer in Nederland staat per definitie gelijk aan de Senaat in België, ook al is er een groot onderscheid qua samenstelling en bevoegdheden.
Dat bleek nog maar eens uit het gesprek.

“Zulke bezoeken zijn ideaal om ideeën uit te wisselen en vooral om te bekijken en te bespreken hoe het er in andere landen aan toegaat”, zegt gemeenschapssenator Ludwig Vandenhove.

“In het korte tijdsbestek bespraken we onder andere:

-het verschil in politieke cultuur tussen Nederland en Vlaanderen;
-de politieke verhoudingen in Nederland, vooral met het oog op de komende verkiezingen van de Provinciale Staten van woensdag 15 maart 2023.
De Provinciale Staten spelen in Nederland een belangrijke rol bij de aanduiding van de leden van de Eerste Kamer;
-de actuele situatie van VOORUIT binnen het huidige Vlaamse politieke bestel sinds het voorzitterschap van Conner Rousseau;
-zullen PvdA en GroenLinks in Nederland versmelten tot één beweging of partij of blijft alles beperkt tot een intense samenwerking?
Hoe zit de verhouding met de andere linkse partijen in Nederland?

Ik stond niet meer op de groepsfoto, omdat ik toen al opnieuw in het Vlaams parlement moest zijn voor een actuele vraag aan Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits in de Commissie Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding .”

 

Tags: