Pure nostalgie!

Op zaterdag 8 mei 2010 vierde het echtpaar Mariëtte Maus en Jean Mombaerts uit Velm hun gouden bruiloft.


Hoewel ik als burgemeester persoonlijk alle gouden, diamanten, briljanten en platina huwelijksjubilea probeer aan te doen, is de ene viering de andere niet.

Mariëtte Maus is jarenlang militant geweest bij de sp.a en is ook een aantal keren kandidaat geweest bij de gemeenteraadsverkiezingen, zelfs in 1988 en 1994, tweemaal met mij als lijsttrekker.
Zij is tevens gedurende twee jaren lid geweest van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in Sint-Truiden.

Inderdaad, pure nostalgie!

“Dit is ook wat ik zei toen ik binnenging bij Mariëtte en Jean”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove, “waar ik zoals altijd gastvrij ontvangen werd."

"Dit keer kom ik niet om Mariëtte te vragen om op de lijst te komen en/of om op het één of ander probleem in de onderafdeling van sp.a-Velm te bespreken en/of op te lossen, maar gewoon om u geluk te wensen naar aanleiding van uw gouden bruiloft.

Ook Velm, als deelgemeente van Sint-Truiden, is van uitzicht veranderd sedert de sp.a opnieuw deel uitmaakt van de bestuursmeerderheid op 1 januari 1995.
Tijdens de eerste twee legislaturen als burgemeester (van 1995 tot en met 2000 en van 2001 tot en met 2006) hebben wij in Velm heel wat kleine en grote werken uitgevoerd, waaronder de heraanleg van de Velmerlaan en alle maatregelen tegen wateroverlast de meest in het oog springende zijn.
Mariëtte was in deze dossiers steeds onze spreekbuis.
Ere wie ere toekomt!

Zij hield niet op om mij als burgemeester te ‘stalken’ zolang een zaak, ook heel wat kleine dingen, waar de Velmenaar echt wakker van lag, opgelost waren.

Mariëtte en Jean: nog vele gelukkige en gezonde jaren!"

Zie onder andere ook de teksten ‘Radium kloosterjubileum!’ van 27 maart 2010 en ‘Proficiat aan Gilberte en Jean-Pierre!’ van 3 oktober 2008.