Prostitutie is onderdeel van de samenleving

“Of we dat nu graag hebben of niet, maar prostitutie hoort nu éénmaal bij de samenleving”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik vind het dan ook een absurd voorstel van waarnemend burgemeester van Sint-Truiden Jelle Engelbosch en de N-VA om te trachten de prostitutie op de Chaussée d’Amour terug te dringen of zelfs proberen definitief te doen verdwijnen door een vertienvoudiging van de onroerende voorheffing. (1)

Dat de huidige CD&V-Open Vld-N-VA-meerderheid meer eerst probeert de achterstallige belastingen sedert 2015 van om en bij de 350 000 euro te innen in plaats van nu een loutere aankondigingspolitiek te doen over een vertienvoudiging van de onroerende voorheffing.

Net op een ogenblik dat de federale regering via de ministers Vincent Van Quickenborne en Frank Vandenbroucke prostitutie wil legaliseren, wil de N-VA het ‘verbannen’ in Sint-Truiden. (2) (3)
Irrealistisch: prostitutie is zo oud als de wereld. Prostitutie moet wel zo goed mogelijk aangepakt worden, zodat alle nevenverschijnselen, zoals uitbuiting, mensenhandel of overlast verdwijnen. En handhaving en regelmatige controles organiseren. Kortom, er moet een gemeentelijk beleid rond gevoerd worden. ”