Pro League: echte amateurs!

“Het wijzigen van de speeluren van de professionele ploegen is een lelijke streep door de rekening van de lagere reeksen, de provinciale ploegen en het jeugdvoetbal”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Foei Pro League, in feite zijn zij de echte amateurs als je naar hun non-beleid kijkt.
Is dit nog sport? Neen.
Dit gaat enkel om grof geld -puur kapitalisme- via het afsluiten van een nieuw televisiecontract met Eleven Sports.

Blijkbaar telt ook de voetbalsupporter al niet meer, omdat haar/zijn entreegelden maar peanuts betekenen in verhouding met de opbrengst van de televisiegelden. Terecht wordt er dan ook gereageerd door een aantal supportersclubs.
Als de dag en het aanvangsuur om de twee weken wijzigen voor thuissupporters, wordt het moeilijk plannen als er nog andere weekendactiviteiten of -verplichtingen zijn. En dan nog zeggen dat er meer rekening gehouden wordt met het gezins- of familiaal verband. Onbegrijpelijk!

Ik hoop dat zoveel mogelijk gemeentebesturen en politiezones ‘vervelend doen’ om de voetbalwedstrijden op de meest diverse momenten te laten doorgaan.
Als politieraadslid van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken zal ik dit alleszins bepleiten.
Het moet gedaan zijn dat de belastingbetalers en de federale en lokale politie naar de pijpen van de professionele voetbalclubs moeten blijven dansen.
Eindelijk tijd om hen te laten betalen voor de inzet van politie.

Met deze beslissing raakt de Pro League aan het hart en het wezen van het voetbal.
Een financiële compensatie voor de kleinere clubs zou het minimum zijn, maar dat lost het probleem niet structureel op.
Het zou maar normaal zijn dat er een goed overleg komt met de vzw Voetbal Vlaanderen, waarbij de Pro League best zou terugkomen op deze domme beslissing. Met de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) in het voordeel van Waasland-Beveren moet er toch een nieuwe voetbalkalender gemaakt worden. (1) De aanpak van het beëindigen van het voetbalseizoen 2019-2020 is ook weer  een voorbeeld van puur amateurisme!.

RESPECT heb je of moet je afdwingen, dat woord hoort niet alleen op een truitje."