Privé-investeerders blijven (weer) in gebreke!

“Ik heb het over de wielerpiste, die op de site van het circuit van Zolder (Heusden-Zolder) zal gebouwd worden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Uiteindelijk zal de private sector, ondanks de beloftes, geen euro investeren.

Ik heb er als voormalig gedeputeerde en als voormalig bestuurder van de Stichting Limburg Sterk Merk (LSM) altijd achter gestaan dat die velodroom er kon komen onder de oorspronkelijk afgesproken voorwaarden. Dat wil zeggen dat de private sector zou instaan voor 1/3de van de financiering. Maar niks dus!
Het project wordt nu volledig gefinancierd met overheidsmiddelen: Sport Vlaanderen 8 miljoen euro, de gemeente Heusden-Zolder 7,5 miljoen euro, de Stichting LSM 7 miljoen euro en 1,1 miljoen euro van enkele wielersportfederaties.
Het gaat om een totale financiering van om en bij de 23,9 miljoen euro.

Beleid is een kwestie van prioriteiten en dan blijf ik zeggen dat er heel wat andere maatschappelijke projecten nodig en nuttig zijn om met zoveel overheidsgeld te betalen dan deze wielerpiste, ook en misschien zeker in Limburg.
Het is diezelfde privésector, die altijd maar klaagt en zaagt dat ze teveel belastingen moet betalen voor ‘die verspilzuchtige overheid’.

Ik ben blij dat Jan Peumans, voorzitter van de vzw Sportcomplex Vlaanderen/Heuden-Zolder, uiteindelijk mijn mening deelt.
Ik citeer: “Ik ben ontgoocheld over de houding van enkele privépartners, die hun beloften niet hebben waargemaakt.” (1)

  • Foto: Shutterstock.com.