Populisme en liegen!

“Ik gebruik deze woorden nooit of alleszins zeer zelden in de politiek, maar met de houding van de CD&V in sommige dossiers in Sint-Truiden kan ik niet anders.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Ik heb geen andere woorden voor de tussenkomst van CD&V-gemeenteraadslid Jef Cleeren tijdens de gemeenteraad van 20 december 2010 over zogeheten meer dan 50 processen-verbaal (pv’s), die op zaterdag 18 december 2010 zouden gemaakt zijn op de Houtmarkt, omdat de parkeerautomaat niet werkte en de bestuurders hun parkeerschijf niet gelegd hadden.
Zo schrijft de federale verkeerswetgeving voor in geval van defecte parkeerautomaten.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

Wat zijn de feiten?

 

 

- Er zijn op zaterdag 18 december 2010 in het totaal 44 pv’s voor parkeerovertredingen vastgesteld voor gans het grondgebied van Sint-Truiden, waarvan slechts enkele op de Houtmarkt.
- Jef Cleeren en een familielid zijn effectief geverbaliseerd, omdat ze geen parkeerschijf gelegd hadden en de betaalautomaat stuk was.
- Jef Cleeren heeft dan de betrokken politiemensen dermate uitgekafferd dat ze zelfs overwogen hebben om een pv wegens smaad tegen hem op te stellen.

 

 

“Dit is typisch voor de huidige CD&V in Sint-Truiden.
Een ernstig parkeer- en verkeersbeleid staat niet op hun agenda, wel ‘hunkeren’ naar de tijd van Jef Cleeren als burgemeester, waarbij Sint-Truiden onder andere daarom bekendstond als de ‘far west’ van België en Vlaanderen.
Dubbel en/of driedubbel parkeren, zodanig dat zij/hij, die zich wettelijk parkeerde precies problemen had om weg te geraken en zelfs pv’s laten maken om ze achteraf weg te kunnen doen.

 

 

De politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken wordt beschouwd als één van de beste van België en Vlaanderen, waar ik fier op ben en ik laat dit imago niet kapotmaken door dit soort populistische onwaarheden.”, besluit Ludwig Vandenhove.