Poolse delegatie op bezoek bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken

Op dinsdag 8 mei 2012 ontving de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een delegatie van 8 Poolse officieren van de nationale politie uit Wroclaw.

De Poolse delegatie kreeg een uitvoerige uiteenzetting over de organisatie en werking van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en een rondleiding in het politiehuis.

 

 

 

Ludwig Vandenhove, burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad: “ De politiezone Sint-Tuiden - Gingelom - Nieuwerkerken krijgt regelmatig andere binnenlandse politiezones op bezoek, maar buitenlandse delegaties zijn eerder zeldzaam.

 

 

Bij gemeenten en steden zijn internationale uitwisselingen al meer ingeburgerd, maar bij de lokale politie is dat minder het geval. Nochtans is dergelijke uitwisseling bijzonder praktisch en kunnen bepaalde (lokale) problemen in hun internationale context geplaatst worden.

 

 

 

 

 

In het kader van deze stedenband tussen Nueva Guinea in Nicaragua en de stad Sint-Truiden zal er eventueel in het najaar een delegatie van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken mee afreizen.”

Zie onder andere de cartoon ‘Stedenband Nueva Guinea Sint-Truiden’ van 23 maart 2011 op deze website. 

Hierover is een artikel verschenen op LimburgActueel.be van dinsdag 8 mei 2012 en in Passe-Partout, editie Sint-Truiden, van woensdag 30 mei 2012.