PLOT nodigt u uit op Open Bedrijvendag op zondag 4 oktober 2015

Op zondag 4 oktober 2015 zet het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) haar deuren open voor het grote publiek en dit in het kader van Voka Open Bedrijvendag. 

De voorbije maanden werd het oefenterrein van PLOT brandweerschool in oppervlakte en capaciteit verdubbeld. 

“De provincie Limburg investeerde in tal van nieuwe oefeninstallaties, die alle facetten van hedendaagse brandbestrijding simuleren, zoals vernieuwde containercomplexen, ondergronds buizenstelsel, containers voor binnenbrandbestrijding.
Blikvanger is een volledig computergestuurde installatie voor het bestrijden van vloeistof- en gasbranden.
Deze installatie is in zijn concept / uitwerking uniek voor België en Euregio Maas-Rijn”, zegt Ludwig Vandenhove, gedeputeerde voor Veiligheid en bevoegd voor het PLOT.

Tijdens de open deur dag krijg je de kans om mee te stappen in de wereld van brandweer, politie en ambulancier.

  • Ervaar hoe een brandweerman branden blust en leer een beginnende brand aan te pakken of verneem hoe je brandweerman kan worden.
  • Stap in de kleren van een politie-inspecteur in actie en stel vragen over inbraakbeveiliging of over een job bij de politie.
  • Spring mee in een ambulance om een persoon in nood te helpen en leer hoe je het leven van een persoon kan redden met een Automatische Externe Defibrillator (AED)-toestel.
  • Zie hoe politie, brandweer en geneeskundige diensten samenwerken om een verkeersongeval met gekwetste personen aan te pakken.

Aan de hand van spectaculaire demonstraties krijg je een unieke blik achter de schermen van de opleidingen van politieagenten, brandweerlui en ambulanciers.

“We tonen reddingen op grote hoogte, bevrijdingen van geknelde personen, tankwagenbranden, wondverzorging, geweldbeheersing door politiemensen, tussenkomsten van politiehonden, en nog veel meer. Daarnaast zijn er tal van doe-activiteiten voor jong en oud zoals blindlooptechnieken in een woning gevuld met rook, het bestrijden van kleine branden, het beleven van een ongevalservaring in een tuimelwagen enzovoort.
Iedereen is welkom!”, aldus Ludwig Vandenhove.
We doen als PLOT graag mee aan dit jaarlijks initiatief, omdat wij ook meer en meer klanten uit de privé-sector aantrekken.”

Kijk voor meer info op plot.be of https://www.facebook.com/PLOTLimburg?fref=ts

Zie ook Stad Genk en provincie Limburg zetten plannen veiligheidscampus door van 30-01-2015 en Gedeputeerde Ludwig Vandenhove in Bedrijvig Limburg van 11-05-2013 op deze website.