Petanque Club Sint-Truiden verhuist (spijtig genoeg)

Petanque Club Sint-Truiden (PCST) werd in 2007 opgericht als koepelorganisatie van de 15 bestaande clubs en vertegenwoordigt meer dan 300 petanquers.

PCST heeft in Sint-Truiden de al populaire petanquesport nog meer op de kaart gezet en promoveerde dit jaar van eerste provinciale naar eerste Liga (te vergelijken met bevordering in het voetbal).
 

Op vrijdag 9 maart  2007 openden zij hun nieuwe, overdekte petanquevelden in de voormalige Belgacomgebouwen. Hierdoor konden zij permanent hun geliefkoosde hobby en sport uitoefenen en waren zij niet langer afhankelijk van de weersomstandigheden.
Heel wat petanquers uit andere gemeenten en steden spraken niet voor niets over de mooiste overdekte locatie waar ze ooit gespeeld hadden.
Het vele werk, ook materieel en praktisch, van voormalig schepen van sport
Johnny Vangrieken was hier niet vreemd aan
.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

PCST ligt ook aan de basis van het jaarlijks petanquetornooi op de Grote Markt van Sint-Truiden.
Zie de tekst ‘Het petanquetornooi op de Grote Markt moet een traditie worden!’ van 23 augustus 2011 op deze website.

“PCST kreeg bij de opstart in 2007 de toestemming om er 3 jaar te blijven (tot de afbraak van de gebouwen).
Ondertussen is dit 5 jaar geworden en vieren we vandaag met het 5 jarig bestaan van PCST spijtig genoeg eveneens het vertrek uit deze locatie.”, zei huidig schepen van sport
Bert Breesch naar aanleiding van de jaarlijkse barbecue op zaterdag 31 maart 2012, hun laatste activiteit op de huidige locatie.

“Van het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST), die hier één van hun dure ‘luchtkastelen’ wil realiseren, kregen zij een aangetekend schrijven om het gebouw te verlaten voor zondag 1 april 2012. Vandaag is dus hun laatste dag hier.”, aldus
Johnny Vangrieken en
Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere de tekst ‘Het Autonoom Gemeentebedrijf Sint-Truiden (AGOST) blijft een financieel drama voor Sint-Truiden’ van 21 maart 2012 op deze website.

“Als het van de sp.a afgehangen had, hadden de petanquers hier kunnen blijven.
De bedoeling bij de aankoop van het voormalig Belgacomgebouw was om hier een nieuwe stadsfeestzaal, een nieuw jeugdhuis met fuifruimte, een repetitieruimte voor jongerenmuziekgroepen en enkele andere lokalen voor jeugd- en sportverenigingen in onder te brengen.
De overdekte petanquehal was voorzien op de kelderverdieping.
Dit project was veel goedkoper dan de huidige plannen van het AGOST en was nu al grotendeels gerealiseerd geweest indien CD&V en Open VLD onze plannen niet hadden afgekeurd.”

Een ruime sp.a- delegatie met fractieleider
Marleen Thijs, gemeenteraadslid Hilde Cops - Visser, de schepenen
Bert Breesch,
Filip Moers en
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove wuifden de PCST uit met heel wat bakken bier, geschonken door de Vrienden van de Burgemeester.

Symbolisch startte
Ludwig Vandenhove de afbraakwerken van de petanquevelden en zette hiermee officieel de verhuis in naar een gedeelte van de oude loods van de groendienst.

Er waren eerdere plannen om de overdekte petanque te verhuizen naar de gemeenteloods van de stad Sint-Truiden, naast het moestuincomplex met dierenpark en hondenweide in de Waterkuilstraat in de deelgemeente Zepperen.
Zie ook de tekst ‘Lijst Burgemeester (sp.a-Groen) heeft een oplossing voor de petanquers’ van 21 juni 2011 op deze website.
De werken in de oude groendienst, die grotendeels door vrijwilligers en sympathisanten van de PCST (zullen) worden uitgevoerd, zijn al goed gevorderd.

“Het is eens iets anders iets afbreken om werken en een verhuis officieel op gang te brengen.”, zegt Ludwig Vandenhove. 

Dankzij graffiti kunstenaar Erik Jamar zal zelfs ‘Fany’, de vrouwelijke stripfiguur, die symbool staat voor de petanquers, mee verhuizen naar de Sint-Jorisstraat. 

Wij wensen PCST veel succes op hun nieuwe locatie.”, besluiten de sp.a-verkozenen. 

Zie ook de tekst ‘Nu ook petanqueterreinen in de wijk Sint-Pieter’ van 21 juli 2011 op deze website.