Opendeurdagen lokale politie: de beste vorm van preventie!

“De jaarlijkse opendeurdagen bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in het politiehuis, Sluisberg 1 zijn de beste vorm van preventie.”, zegt burgemeester en voorzitter van het politiecollege en de politieraad.”, Ludwig Vandenhove.

“De bevolking krijgt de kans om kennis te maken met alle facetten van de politiewerking en met alle mogelijkheden qua preventie.
Alles verloopt in een gemoedelijke sfeer.
Het werkt de laagdrempeligheid enorm is de hand.

 

 

 

 

Het was al de 7de keer dat dit opendeur weekend, op zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 2012, georganiseerd werd en er kwamen op de 2 dagen om en bij de 1200 bezoekers over de vloer.
Dit is het beste bewijs dat de behoefte van de burger groot blijft om kennis te maken met de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken als ze er niet echt een beroep moeten op doen.
Zie onder andere de teksten ‘Eigen personeel stelt tentoon in het politiehuis’ van 18 oktober 2011 en "Niet alle politiemensen zijn 'geldwolven'!" van 31 januari 2012 op deze website.

 

 

En dit jaarlijks terugkerend evenement heeft ook telkens een groot praktisch voordeel: alles moet dan eens goed opgeruimd worden!

 

 

 

 

 

De opendeurdagen bij de lokale politie Sint-Truiden vallen steeds samen met de jaarlijkse braderie en het kinderfestival Joy Joy en dat blijft een goede keuze.
Het publiek kan dan van de ene activiteit naar de andere gaan.”

 

 

Zie onder andere de tekst ‘Politiekrant juni is klaar!’ van 15 juni 2011 op deze website.