Onderwijskansen en armoede: wel degelijk verband

“Dat is de stelling van ons als sp.a”, zegt Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove.

“Minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke volgt ons daarin in tegenstelling tot minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts.
Dat blijkt alleszins uit zijn antwoord op een vraag, die ik op dinsdag 3 maart 2020 stelde in de Commissie Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding.

Ik hoop dat minister Wouter Beke dit ook waarmaakt in het kader van het nieuwe Strategisch Actieplan voor Limburg (SALK) 2.0.
Uiteraard moet het gaan om een globale aanpak voor heel Vlaanderen. Maar wat goed is voor Limburg, is ook goed voor Vlaanderen.

Als ik dit antwoord vergelijk met het antwoord van Ben Weyts op bijna een identieke vraag, merk ik andermaal dat de samenwerking in deze Vlaamse regering niet optimaal is.
Hetzelfde geldt voor de 3 Limburgse ministers: zij zouden zich meer op dezelfde lijn moeten stellen als het over Limburgse dossiers gaat.”

De vraag, het antwoord en het verloop van het debat kan u vinden op  www.vlaamsparlement.be, Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding van 3 maart 2020.

  • Zie onder andere ook ‘Te vrijblijvend!’ van woensdag 12 februari 2020 op deze website.
     
  • Foto: vlaamsparlement.be.