Ondertekening nieuw Burgemeestersconvenant

Op dinsdag 13 maart 2018 hebben 41 Limburgse burgemeesters op initiatief van de provincie Limburg het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030 officieel ondertekend in de ambtswoning van de gouverneur (Lombaardstraat 25 in Hasselt). Zo engageren zij zich om onverminderd verder te werken aan het gemeentelijk klimaatbeleid.

“Europa heeft het Burgemeestersconvenant voor Klimaat en Energie 2030 gelanceerd, met een ambitieuzere reductiedoelstelling tegen 2030 (conform de Europese klimaatdoelstellingen) en de vraag om te werken aan een veerkrachtige gemeente, die bestand is tegen de gevolgen van de klimaatopwarming”, zeggen gouverneur Herman Reynders en gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove.
“De CO2-reductie die de gemeenten tot nu toe hebben gerealiseerd, toont aan dat er een tandje mag worden bijgestoken. Ook deze keer neemt de provincie Limburg het voortouw als convenant coördinator en kunnen de gemeenten rekenen op een gezamenlijk en uitgebreid aanbod ter ondersteuning van hun gemeentelijke klimaatbeleid.”

Hieronder vindt u het persbericht en het artikel in Het Belang van Limburg van woensdag 14 maart 2018 (p. 24).
De TVL-nieuwsreportage van dinsdag 13 maart 2018 kan u hier bekijken.




Zie ook 'Klimaatadaptatieplan Limburg 2017’ van 21-09-2017 en Aangepaste Europese Burgemeestersconvenant van 29-03-2017 op deze website.

Foto: Robin Reynders