Nieuwe website!

Welkom op mijn nieuwe website, ik hoop dat u ze vaak zal raadplegen.

Ze is eenvoudig opgezet en goed raadpleegbaar.
De rubrieken bieden een goed overzicht van waarmee ik als burger en politicus bezig ben en van wat ik denk rond een aantal maatschappelijke gebeurtenissen.

Voor mij is een website ook een archief. Immers, iets wat gisteren gebeurd is, is vandaag al geschiedenis. Personen, die willen weten wat ik over een bepaald onderwerp denk of geschreven heb, kunnen hier dan ook terecht. Dit is tevens de reden waarom de informatie soms vrij gedetailleerd is weergegeven (data, namen, plaatsen etc.).

Ik ben een zeer koele minnaar van de nieuwe sociale media, zoals Facebook of Twitter, vooral omwille van de vluchtigheid ervan. Daarom vind ik een website een beter communicatiemiddel.
Voordat ik een tekst op de website plaats doe ik dat altijd goed overwogen en niet zomaar in een (emotionele) reactie, zoals al te vaak gebeurt met Facebook of Twitter of met reacties, die burgers geven op bepaalde artikels.
Sommigen vertonen zelfs een compleet gebrek aan niveau of zelfs respect voor de perso(o)n(en) waarover het gaat.
Zie de tekst ‘Vandenhove maakt liever vrienden in het echte leven’ van 17 april 2012 op deze website. 

Als politicus ben ik veel tussen de mensen, maar ben ik ook sterk met inhoud bezig. Bovendien schrijf ik graag situaties en zaken neer en daartoe biedt deze website een ideaal middel.
Ik probeer er regelmatig, in principe dagelijks, een nieuw item op te plaatsen.

Alle teksten en uitspraken zijn normaal van mijn hand, maar soms zal u eens een uitspraak of tekst van iemand anders terugvinden.
De reden is simpel: soms kunnen anderen mijn ideeën beter verwoorden dan ikzelf of kan ik mij volledig vinden in de éne of andere (historische) uitspraak.

Ik voel permanent behoefte om dingen neer te schrijven als een soort dagboek, maar ik kom daar niet toe.
Ik wil zoveel mogelijk ‘meemaken’ en dit is precies de tegenstelling: dan heb je onvoldoende ruimte en tijd om alles neer te schrijven en als je dat laatste wel hebt, maak je te weinig mee om iets neer te schrijven.

Alle bemerkingen zijn steeds welkom via burgemeester@sint-truiden.be

Veel leesgenot!

Ludwig Vandenhove
donderdag 16 augustus 2012