Nieuwe voertuigen en opendeurdag gewestelijke brandweer Sint-Truiden!

De gewestelijke brandweer Sint-Truiden beschikt recent over twee nieuwe voertuigen, een preventiewagen Ford Mondeo break en een tankwagen.

 

De preventiewagen Ford Mondeo Break is uitgerust met een dieselmotor - geschikt voor bio-diesel brandstof -, met de geel-blauwe huisstriping en met de nodige veiligheidssignalisatie.

 

Het voertuig wordt gebruikt als preventievoertuig en dienstwagen, maar kan eveneens ingezet worden als commandowagen.

 

 

De nieuwe tankwagen is een Mercedes Actros 2636 met een inhoud van 12.500 liter water en 500 liter blusschuim.
De opbouw en inrichting van de tankwagen werd gerealiseerd door de firma Vanassche te Hulste.
Het onderstel is van Daimler Chrysler. 
Dit voertuig werd speciaal uitgerust met een sproeibalk achteraan en twee bijkomende spuitmonden vooraan om het reinigen van het openbaar domein (na bijvoorbeeld water- en modderoverlast) te vergemakkelijken. Het voertuig is eveneens voorzien van de geel-blauwe huisstriping, een Global Positioning System (GPS)-systeem, achteruitrijcamera en dodehoekcamera.

Tijdens de jongste gemeenteraad werd de aankoop van een personenwagen break (dienstvoertuig) voor de gewestelijke brandweer Sint-Truiden goedgekeurd. De aankoop van een nieuwe vrachtwagen - uit te rusten als materiaalwagen - staat eveneens op het programma.
Beide aankopen zullen met eigen middelen gebeuren.

Zoals uit alle internationale onderzoeken blijkt, is de brandweer dé beroepscategorie die het meest gerespecteerd wordt door de bevolking.
“Misschien is dat vanzelfsprekend, omdat de brandweer de bevolking altijd ter hulp komt in moeilijke en/of probleemsituaties.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“De brandweerlieden van de gewestelijke brandweer Sint-Truiden staan altijd en in alle omstandigheden klaar voor de bevolking van Sint-Truiden, Gingelom, Heers (zonder Heks, Horpmaal en Vechmaal), Hoepertingen, Rijkel en Nieuwerkerken.” aldus een fiere Ludwig Vandenhove.

 

 

De gewestelijke brandweer Sint-Truiden leeft en evolueert en daarom heeft het stadsbestuur de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in een nieuw gebouw, in de uitbouw van het personeelskader en in de uitbreiding van het voertuigenpark en de technische uitrusting.
De recente aankoop van de twee voertuigen is hier onder andere een voorbeeld van.
De brandweer is en blijft een basistaak van de overheid!

Op de opendeurdag van zondag 28 september 2008 tussen 10.00 uur en 18.00 uur, in de brandweerkazerne op de Zepperenweg 26, zal u dit alles kunnen ondervinden en bekijken.

"Om alle brandweerlieden en vooral hun beroepsbezigheid extra in de verf te zetten - onder andere ter gelegenheid van de opendeurdag - hebben we dit jaar extra promotiebudget vrijgemaakt", zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove. “Zo zal er huis aan huis een postkaart (met een foto van alle brandweerlieden aan de voorzijde) bedeeld worden en zullen er her in der in het stadscentrum spandoeken (eveneens met de foto van alle brandweerlieden) verspreid worden.”

Hopelijk tot in de brandweerkazerne in het weekend van 27 en 28 september eerstkomend!