Niets wordt opgevolgd door de stad Sint-Truiden

“Prikkeldraad in de beek op het domein Speelhof met een gevaarlijke situatie tot gevolg: die ligt daar al meer dan een maand, zelfs nadat ik het officieel gesignaleerd heb bij de stad.
Kan niet, mag niet, getuigt van een slechte opvolging, zelfs van een zekere vorm van onverantwoordelijkheid”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“Ik ga sedert Corona enkele keren per jaar met mijn oude schoolmakker Erwin Breesch wandelen op het domein Speelhof.
Erwin kent het domein als geen ander, hij gaat er drie keer per dag wandelen met zijn hond Rambo of met honden uit het dierenasiel.
Tijdens onze wandeling op vrijdag 28 mei 2021 signaleerde Erwin mij de gevaarlijke situatie van de prikkeldraad en ik heb dat onmiddellijk aan de stadsdiensten gemeld, zoals dat past voor een gemeenteraadslid en eigenlijk voor elke bewuste burger.

Ik citeer uit het officiële antwoord van de stad Sint-Truiden half juni 2021: “Wat de prikkeldraad betreft is het een raadsel. Noch wateringen noch het Stadswerkhuis hebben er weet van. Vermoedelijk een burger om reden die wij niet kennen. Na controle op het terrein stellen we vast dat de prikkeldraad niet meer terug te vinden is.”

Onvoorstelbaar!
Momenteel ligt de prikkeldraad er nog en heeft/hebben betrokkene(n) zelfs via houten constructies en stenen een pad gemaakt om over de beek te stappen. En de stad Sint-Truiden ziet niets, zelfs niet na een melding.
Waarom? Met welke bedoelingen? Met wiens goedkeuring?
Natuurlijk is dat hout weggespoeld met de zware regenval van afgelopen dinsdag 29 juni 2021. En dan klagen dat de beken overlopen of dichtslibben.

Wanneer gaan de stad Sint-Truiden en de lokale politie Sint-Truiden klaarheid scheppen in deze gevaarlijke en onveilige toestand?
Op openbaar domein moet de overheid, de stad Sint-Truiden ‘baas spelen’.
Die prikkeldraad herleidt ’t Speelhof eerder tot ‘militair gebied’.”

Hieronder vindt u de bijdrage, die hierover op de nieuwswebsite www.trudocs.be staat. (1)