MOBIB-kaart voor 65-plussers: gemeenten kunnen tussenkomen in de kosten

Hieronder vindt u het integraal artikel uit ‘Op 1 Lijn e-zine nr. 2’, de nieuwsbrief van De Lijn voor lokale overheden.

 

 

 

Tegen 2014 zullen alle vervoerbewijzen van De Lijn vervangen worden door een MOBIB-kaart. Dat is een contactloze elektronische kaart waarop verschillende soorten vervoerbewijzen kunnen worden opgeladen. Vanaf midden 2012 worden in een eerste fase alle huidige abonnementen voor 65-plussers vervangen door een MOBIB-kaart. Ze worden allemaal per brief uitgenodigd om een kaart aan te vragen en vijf euro administratiekosten te betalen. Zo hopen wij het aantal abonnementen dat nooit gebruikt wordt, sterk te verminderen. Lokale besturen hebben de mogelijkheid om de administratiekost van vijf euro te betalen voor inwoners (in een eerste fase enkel 65-plussers) die de kaart aanvragen. Heeft u interesse? Of heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwe MOBIB-kaart van De Lijn? Neem dan contact op met één van onze klantenbeheerders in uw provincie. Meer info over MOBIB vindt u hier.

 

“Ik citeer maar één zin: Lokale besturen hebben de mogelijkheid om de administratiekost van vijf euro te betalen voor inwoners (in een eerste fase enkel 65-plussers) die de kaart aanvragen.

 

 

 

 

 

Hieruit blijkt weer maar eens, en het is maar één van de vele voorbeelden, dat Vlaanderen bespaart en dan maar steeds verantwoordelijkheden afschuift op gemeenten en steden. Ondertussen staat ook bij gemeenten en steden het water (financieel) tot aan de lippen en moeten ze mee bijdragen aan het terugdringen van het globale begrotingstekort van de overheid.
Enige consequentie is op zijn plaats!”, aldus Ludwig Vandenhove.

Zie onder andere ook de tekst ‘Debat ten gronde over de financiering van gemeenten en steden’ van 2 februari 2012 op deze website.