Minister Frank Vandenbroucke op bezoek in Sint-Truiden!

Op uitnodiging van burgemeester-senator Ludwig Vandenhove was minister Frank Vandenbroucke op woensdag 1 februari 2006 te gast voor een ontbijtgesprek met het leerlingenparlement van het Koninklijk Atheneum in Sint-Truiden.

{MOSIMAGE}

De leerlingen stelden verschillende vragen en debatteerden met de minister.

Hieronder vindt u een verslag van de ontmoeting door het leerlingenparlement.

Leerlingenparlement Koninklijk Atheneum aan tafel met minister Frank Vandenbroucke

Vanmorgen hadden wij, de leden van het leerlingenparlement, het genoegen minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke, te ontvangen op de tweede editie van ‘Aan tafel met …’.
Samen met burgemeester Ludwig Vandenhove - zonder wiens steun we dit ontbijtgesprek nooit hadden kunnen realiseren - de directie van onze school en de parlementariërs, genoot de minister van een gezellig ontbijt. Wij grepen deze kans aan om tal van vragen te stellen waardoor we een beter inzicht verwierven in zijn onderwijsbeleid. Thema’s als het gelijke kansen onderwijs, het kosteloos maken van het onderwijs, taaltoetsen en hervormingen in het hoger onderwijs en de leerkrachtenopleiding kwamen aan bod. De heer Vandenbroucke beantwoordde al onze vragen met veel enthousiasme en schetste zijn toekomstplannen uitvoerig. Maar het gesprek was zeker geen monoloog: de minister betoonde ook veel interesse voor onze mening, die we maar al te graag uit de doeken deden.
Het was een boeiende en leerrijke ervaring. Ook de pers had veel belangstelling voor deze activiteit; zo mochten we zelfs een journalist van het jongerenblad ‘Maks!’ te woord staan.
We zullen zeker nog lang napraten over de ontmoeting met ‘onze’ minister en kijken alvast uit naar de volgende editie van dit ontbijtgesprek!

Het leerlingenparlement
Koninklijk Atheneum Sint-Truiden