Milieuzorg Op School (MOS) – project in As

De leerlingenraad van de gemeentelijke basisschool in As heeft een mooi MOS-project gerealiseerd.
Gedeputeerde Ludwig Vandenhove ging langs op donderdag 26 juni 2014.

Ik deed dit ook als burgemeester: zoveel mogelijk scholen bezoeken om met leerlingen en studenten persoonlijke contacten te hebben.
Als gedeputeerde probeer ik dat nu zoveel mogelijk aan te houden.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Naast een interactieve tentoonstelling rond duurzaamheid, heeft de school een insectenhotel gemaakt en een moestuin aangelegd.
Vooral de tentoonstelling op basis van het posterpakket rond biodiversiteit van GoodPlanet (een vzw, die jongeren en volwassenen leert duurzaam te leven) en aangevuld met presentaties op het niveau van de leerlingen trok mijn aandacht.
Alles was te volgen via iPads. En ja, ik ben eerlijk: toen ik binnenkwam in de school werd mij een iPad in mijn hand geduwd en mij door een meisje van de leerlingenraad uitgelegd hoe ik alles kon bekijken.
Ik word oud!
Deze tentoonstelling is een mooie combinatie van inhoud (duurzaamheid, klimaatproblematiek, leefmilieu, natuur, ontwikkelingssamenwerking, etc.) en moderne communicatiemiddelen.”

Zie www.goodplanet.be/nl en www.gbas.be

 

Zie ook Kinderen maken kennis met bijen van 28-06-2014, Nieuwe kikkerpoelen in het Vijverbroek in Kessenich (Kinrooi) van 26-06-2014 en ‘Wilde Bijen op School’ van 04-04-2014 op deze website.