Marleen heeft gelijk: 'pestbeleid'

Collega gemeenteraadslid Marleen Thijs (VOORUIT) heeft terecht gesproken over 'een pestbeleid' tijdens de gemeenteraad in Sint-Truiden van maandag 29 november 2021.
De CD&V-N-VA-Open VLD deed ontstemd over die uitspraak, maar onterecht.

"Waarover gaat het? (1)
De CD&V-Open Vld-N-VA meerderheid heeft tijdens de gemeenteraad beslist om een familie op het Begijnhof te onteigenen om (opnieuw) een pad aan te leggen dat er ooit zou gelegen hebben tussen het historische Godshuis en hun woning. De rechter heeft nochtans de familie gelijk gegeven in de zaak, die de stad Sint-Truiden tegen hen aangespannen had: er zou geen weg gelegen hebben. Maar het college van burgemeester en schepenen en vooral schepen Jelle Engelbosch (N-VA) houden koppig vol, tonen zich slechte verliezers en leggen zich niet neer bij de uitspraak van de rechtbank. Vandaar deze onteigening.

Niemand is vragende partij voor deze doorgangsweg: de bewoners op Begijnhof niet, de bouwpromotor van het Godshuis niet, blijkbaar enkel schepen Jelle Engelbosch. Er is nochtans elders plaats genoeg om een eventuele nieuwe, bijkomende doorsteek te maken tussen het Begijnhof en het domein Speelhof. Dus ja, dit gaat echt over 'pesten'.

De meerderheid in het stadsbestuur verstopt zich achter de uitvoering van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) 'Speelhof-Begijnhof-Veemarkt' om hun beslissing te motiveren.
Gewoon belachelijk!
Het zou een interessante oefening zijn om eens na te gaan hoeveel voorgestelde maatregelen niet zijn uitgevoerd uit diverse RUP's van de stad Sint-Truiden."