Maak De Toots Sessies permanent

Sedert vorige week zijn er dagelijks -niet tijdens de weekends- De Toots Sessies op het kanaal Canvas van de Vlaamse Radio en Televisie (VRT).

De bedoeling is de cultuursector te ondersteunen in deze Corona-periode, waarin de optredens en evenementen, en dus de inkomsten, wegvallen.
Het gaat over captaties van een brede waaier van artiesten in Studio Toots: muziek, podiumkunsten, comedy, theater, etc.

Ik vind dat De Toots Sessies permanent moeten gemaakt worden en moeten doorgaan als Covid-19 achter de rug is”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Is het niet de taak van een openbare omroep om net cultuur en evenementen aan bod te brengen, waar niet altijd het grote publiek onmiddellijk staat voor te springen? Bovendien betekent dit een ondersteuning voor jong talent van eigen bodem.
Terecht wordt gezegd dat nu weer maar eens aan de oppervlakte komt dat er net meer structurele maatregelen nodig zijn voor de cultuur- en de evenementensector. Wel mijn voorstel zou al zo een beperkt structurele maatregel kunnen zijn.

  • Zie onder andere ook ‘Huiscultuur’ van donderdag 20 februari 2020 op deze website. 
     
  • Foto: vrt.be/canvas.be