Ludwig Vandenhove vroeg onmiddellijke vrijlating Greenpeace-activisten!

“Ze zouden Greenpeace beter dankbaar zijn!”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove. Hij heeft dan ook de onmiddellijke vrijlating gevraagd van de Greenpeace-activisten naar aanleiding van hun actie tijdens de top van de Europese Unie (EU) te Brussel.

Ludwig Vandenhove zal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom interpelleren over de fouten, die gemaakt zijn door de veiligheidsdiensten bij de EU-top te Brussel.
“Vooral de opmerking van commissaris en woordvoerder bij de Brusselse politie Christian De Coninck dat er niets mis was met de veiligheid is mij in het verkeerde keelgat geschoten.
Greenpeace heeft bewezen dat er wel degelijk iets mis was.

Gelukkig is Greenpeace een organisatie met positieve bedoelingen.
In plaats van nu te zoeken wat de activisten ten laste kan gelegd worden, zouden we ze dankbaar moeten zijn.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Als mensen zwaar materiaal gebruiken om wagens van de politie na te bouwen en valse toegangsbadges maken dan kan natuurlijk iedereen binnen.”, reageerde Christian De Coninck van de Brusselse politie nadat 11 actievoerders van Greenpeace met 3 wagens tot in de beveiligde zone van de EU-top raakten.

 

 

“Hoe denkt de Christian De Coninck eigenlijk dat terroristische organisaties te werk gaan?”, reageert Ludwig Vandenhove. 
“Als de Brusselse politie vindt dat er toch niets in te brengen is tegen om het even wie een zwaailicht op haar/zijn auto zet of een toegangspasje namaakt, dan kan ze even goed helemaal geen beveiliging voorzien en dat geld gebruiken voor nuttiger dingen.
Wie wat Greenpace met goede bedoelingen doet al extreem vindt, is tegen echte terroristen zèker niet opgewassen.”

 

 

“De Brusselse lokale politie zou beter de mensen van Greenpeace dankbaar zijn.
De energie, die er nu blijkbaar gestoken wordt in het zoeken naar overtredingen, die de actievoerders van Greenpeace ten laste kunnen gelegd worden, was beter gebruikt om de veiligheid rond de EU-top beter voor te bereiden.
Het imago van ons land heeft al genoeg schade geleden, nu met een kanon op de actievoerders van Greenpeace schieten, maakt het alleen nog maar erger.
Vervolg die actievoerders niet!

 

 

Wat Greenpeace nu deed om een positieve boodschap te brengen, was een organisatie met veel slechtere bedoelingen ook gelukt.
Dan zouden de gevolgen catastrofaal geweest zijn.”, besluit Ludwig Vandenhove.