Ludwig Vandenhove spreekt op VOORUIT congres Rood to ‘24

“Het VOORUIT congres van zaterdag 3 december 2022 in Gent (Flex Meeting Center in Flanders Expo, Maaltekouter 1) was een groot succes met om en bij de 1 200 aanwezigen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“En de sfeer zat goed, kon moeilijk anders met de laatste opiniepeilingen  - DE GROTE PEILING - van Het Laatste Nieuws, de Vlaamse Televisie Maatschappij (VTM), Radio Télévision Luxembourg (RTL) en Le Soir: 16,1 % voor VOORUIT en voorzitter Conner Rousseau de populairste Vlaamse politicus. (1) 

We moeten zo verder doen, maar vooral ook met de voeten op de grond blijven.
Het is belangrijk als partij om het goed te doen in opiniepeilingen, maar uiteindelijk telt enkel de uitslag op de verkiezingsdag.

 

In de namiddag waren er een aantal workshops.
Eén van de thema’s was ‘De kracht van een lokaal netwerk’ en daarbij mocht ik de afdelingswerking van VOORUIT Sint-Truiden voorstellen als het goede voorbeeld.
Wij zijn niet voor niets de grootste fractie in de gemeenteraad van Sint-Truiden en haalden niet voor niets het hoogste percentage qua stemmen voor VOORUIT bij de laatste Vlaamse verkiezingen van zondag 26 mei 2019 in het kanton Sint-Truiden.

Eerlijk: ik voel mij dan zelfs na al die jaren actieve politiek toch nog fier en trots.
Het is een erkenning, vooral voor al die bestuursleden, sympathisanten en vrijwilligers, die het mogelijk maken dat er goede activiteiten zijn, dat we positieve verkiezingscampagnes kunnen voeren en dat we goede uitslagen behalen. Daarom doen we het uiteindelijk allemaal.

Hieronder vindt u het schema dat ik gebruikte bij mijn uitéénzetting.”