Loket voor energiehout

De Limburgse Bosgroepen hebben het rapport 'Loket voor energiehout' officieel voorgesteld op dinsdag 15 december 2015 in cultureel centrum De Muze in Heusden-Zolder, Dekenstraat 40.
Voordien was er een werkbezoek met rondleiding aan de houtsnipperkachel van baron Henri de Villenfagne op het kasteel Vogelsanck in Heusden-Zolder, Kasteeldreef 1.

 

"De voorbije jaren hebben de Limburgse Bosgroepen aan dit Programmeringsdocument voor Plattelandsontwikkeling (PDPO)- project 'Loket voor energiehout (uit de Limburgse privé-bossen)' gewerkt", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van Limburgse Bosgroepen Ludwig Vandenhove. "Er is onder andere onderzocht hoe we het potentieel aan houtige biomassa, bruikbaar voor energie, uit de Limburgse privé-bossen kunnen ontsluiten.
Dit rapport kan bijdragen aan de nieuwe toekomstvisie, die - nadat de Vlaamse regering de financiering stopgezet heeft - moet uitgewerkt worden voor de Bosgroepen."

Hieronder vindt u de perstekst en het voorwoord van de publicatie.


 

Het volledige rapport is hier digitaal te raadplegen.

 

Zie ook Bocholt: eerste Vlaams warmtenet, gestookt op lokale houtsnippers van 19-09-2015 en Strijd tegen de Amerikaanse vogelkers om houtkanten te valoriseren van 15-06-2014 op deze website.