Kwantiteit, maar ook kwaliteit!

“Ik heb het over de leerlingen/studenten van onze Academie Haspengouw [Beeld] en Academie Haspengouw [Podium] en heb het enkele weken terug naar aanleiding van de proclamaties nog verschillende malen gezegd.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het initiatief dat toenmalig collega-schepen Mil Londoz en ikzelf genomen hebben om in 2001 met de Sint-Truidense academies ‘Haspengouws te gaan’ (volgend schooljaar dus 10 jaar!) heeft niet alleen meer mensen de kans gegeven om de één of andere kunstrichting te volgen dichterbij huis (nog meer laagdrempeligheid), maar heeft ook de kwaliteit enorm verhoogd.

 

 

 

 

Dat is logisch: kunst moet gemaakt worden, maar er moet vooral eveneens over gepraat, gediscussieerd worden, dat is zeker even belangrijk.
En hoe meer personen betrokken zijn bij heel het gebeuren van deze beide academies, hoe meer bepaalde ideeën en werken met elkaar ‘geconfronteerd’ worden.
Dit kan alleen de kwaliteit maar ten goede komen.

 

 

Zonder afbreuk te willen doen aan andere leerlingen/studenten of richtingen van beide academies, zou ik u willen aanraden een bezoek te brengen aan de eindejaarstentoonstelling van de afdeling juweelkunst en vrije grafiek van de Academie Haspengouw [Beeld] in de Festraetsstudio.
Het niveau dat u daar ziet, bevestigt mijn stelling ‘kwantiteit, maar ook kwaliteit’.”

 

 

De tentoonstelling kan nog tijdens de maanden juli en augustus op weekdagen bezocht worden van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 14.00 uur tot 17.00 uur.

 

 

Naast Sint-Truiden, participeren Geetbets, Gingelom, Halen, Heers, Herk-de-Stad, Landen, Nieuwerkerken en Zoutleeuw aan dit Haspengouwse project.

 

 

“Dit project beklemtoont ook nog maar eens de centrumfunctie van Sint-Truiden binnen Haspengouw.”, besluit
Ludwig Vandenhove.