Kocht schepen van Ruimtelijke Ordening zijn geitenweide met voorkennis?

Dat is de titel van een artikel in de krant Het Belang van Limburg. (1) (2)
Wat gebeurt er toch allemaal in Sint-Truiden met het CD&V-Open Vld-N-VA- college van burgemeester en schepenen?

Wordt dit een nieuw schandaal na de vaccinatieaffaire van burgemeester Veerle Heeren (CD&V)?”, vraagt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove zich af.
“Afwachten.

Zoals ik al aangekondigd had in september hebben wij met VOORUIT Sint-Truiden dit dossier grondig bekeken en heeft fractieleider Gert Stas een klacht geformuleerd naar Audit Vlaanderen toe.
Wij hebben het volste vertrouwen in Audit Vlaanderen dat zij deze aangelegenheid ten gronde gaan onderzoeken en wachten in alle sereniteit het resultaat af.

Kunnen wij als VOORUIT anders dan dit soort dossiers samenstellen en in de openbaarheid brengen? Neen, anders zouden wij ons werk niet doen als democratische verkozenen en als oppositiepartij.

Ik hoor dan zeggen “op die manier gaan jullie als VOORUIT niet opnieuw in een coalitie geraken”.
Sorry, maar dan ben ik maar een oude politieker: in een democratie moet de oppositie zijn werk doen en zaken aan het licht brengen. Bovendien mag je in de politiek geen schrik hebben, want anders krijg je (pas) zelf klappen.
Dat is de essentie van democratie.

Het is onwaarschijnlijk hoeveel politieke fouten, neen zelfs echte stommiteiten er gebeuren door het schepencollege van Sint-Truiden, ze stapelen zich werkelijk op. (3)

Wij hebben als VOORUIT ons werk weer gedaan, het is nu aan Audit Vlaanderen en bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 aan de bevolking.”   

  • Foto: hbvl.be.