Kabadditornooi in Sint-Truiden

Op zondag 12 augustus 2012 vond in het sportcomplex Nieuw Sint-Truiden opnieuw een internationaal kabaddittornooi plaats.
De wedstrijd bracht Sikhs uit heel wat Europese landen naar Sint-Truiden.

Kabaddi is een contactsport, die hoofdzakelijk in India en Pakistan zeer populair is.

Kabaddi is een sport die is ontstaan in India.
Het wordt gespeeld op een veld van 12 meter lang, dat bestaat uit twee helften van elk zes meter. Op iedere helft neemt een team van zeven spelers plaats.
De teams sturen bij toerbeurt een speler naar de helft van de tegenstander. Deze speler moet tegenspelers aftikken terwijl hij kabaddi zegt in één adembeweging. Als hij iemand tikt van de andere ploeg, is hij eraan. Als daarentegen een of meerdere personen van de andere ploeg hem vastgrijpen, dan is hij er zelf aan. Als hij terug inademt en hij staat nog op het veld van de tegenpartij, dan is hij eraan. Als hij iemand heeft kunnen tikken van de andere ploeg, dan mag er terug iemand in zijn groep die eraan was en hij gaat zo door tot er niemand van de andere ploeg overblijft.
Kabaddi is een nationaal spel in India. Het wordt ook gespeeld in de buurlanden Nepal, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka. Het spel is al meer dan 4000 jaar oud.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kabaddi geraadpleegd op 16 augustus 2012 om 13.44 uur.

“Sport is een ideaal middel tot integratie en daarom moeten we allochtone gemeenschappen zoveel mogelijk aanzetten om aan de georganiseerde sportactiviteiten in Sint-Truiden, al dan niet in clubverband, deel te nemen.
Vanuit de integratie- en de sportdienst worden hier heel wat inspanningen voor geleverd (‘sport in de breedte’).
Dit wil echter niet zeggen dat we niet alles in het werk moeten stellen, uit wederzijds respect, om allochtone gemeenschappen ook hun eigen sporten te laten uitoefenen.
Dit kabadditornooi paste hier perfect in.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Omdat er gevreesd werd voor eventuele problemen als gevolg van 2 grote rivaliserende families uit het Brusselse, waren de federale politie en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken extra waakzaam. Zo werden er een aantal identiteitscontroles uitgevoerd.
Alles is rustig verlopen.

Natuurlijk waren er een aantal kandidaten van sp.a/Lijst Burgemeester aanwezig, onder andere Marleen Thijs (2de plaats), Pritty Kaur (7de plaats), Martine Claes (27ste plaats), Bert Breesch (32ste plaats), Filip Moers (lijstduwer) en Ludwig Vandenhove (lijsttrekker).

Foto’s zijn te vinden op: https://plus.google.com/photos/102590372236338298053/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/102590372236338298053/albums.

Zie onder andere de teksten “Sporttornooi Ahmadiyya moslimgemeenschap te Sint-Truiden!” van 14 mei 2009, “Internationaal zaalvoetbaltornooi Ahmadiyyagemeenschap te Sint-Truiden!” van 13 januari 2010 en “Sint-Truiden heeft een nieuw cricketveld” van 18 augustus 2011 op deze website.