KA 3-Club Limburgse Kartoenisten in provinciale bibliotheek te Hasselt

‘KA 3-Club Limburgse Kartoenisten’ stellen hun cartoons met als onderwerp ‘De bib in cartoons-cartoons in de bib’ dit keer tentoon in de provinciale bibliotheek (PBL), Martelarenlaan 17 in Hasselt.

Deze cartoons waren eerder al te zien in de bibliotheek in Bilzen in 2011 (van maandag 15 tot en met dinsdag 23 oktober 2011 tijdens de bibliotheekweek) en in de stedelijke bibliotheek ‘de Leidraad’ in Sint-Truiden in 2012  (van vrijdag 16 november 2012 tot en met zaterdag 15 december 2012).

 

“KA 3-Club Limburgse Kartoenisten zijn 3 vrienden, die mekaar al jaren kennen en die samen hun cartoons exposeren.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Directeur Martine Balcer en de gedeputeerden Igor Philtjens en Ludwig Vandenhove openden officieel de tentoonstelling op zaterdag 5 oktober 2013.

Ik blijf cartoons een kunstvorm vinden, die veel te weinig aan bod komt.”, zegt Ludwig Vandenhove.

“Cartoonisten slagen erin om een heel ingewikkelde boodschap en/of problematiek op één velletje papier begrijpbaar en verstaanbaar over te brengen en het publiek er nog om te doen lachen ook.

De beste en grappigste cartoons, die Dré over mij maakt, zijn diegene, die hij spontaan en niet op mijn vraag maakt om er een tekst bij te schrijven.
Neen, die komen niet op mijn website.
Misschien in mijn memoires (!?) als ik die ooit schrijf.”

 

Zie onder andere ‘De bib in cartoons - cartoons in de bib’ van 18-11-2012 en ‘Begijntjes zonder gordijntjes’ van 05-05-2013  op deze website.  

Tags: