Jongeren en ‘Louis Tobbacken’

“Indien we als sp.a opnieuw vooruit willen gaan, hebben we jongeren en ‘Louis Tobbacken’ nodig.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Ludwig Vandenhove zei dit naar aanleiding van de algemene vergadering van de sp.a-onderafdeling Sint-Truiden op vrijdag 17 juni 2011 waar Louis Tobback, minister van Staat en burgemeester van Leuven, gastspreker was.
Zie de teksten ‘Louis komt nog eens!’ van 11 juni 2011 en ‘Veel volk voor Louis Tobback!’ van 20 juni 2011 op deze website.

 

 

 

Uiteraard werd Louis Tobback ondervraagd over zijn uitspraak omtrent de jeugd, die hij enkele weken geleden deed: "Als je ergens tegen bent, moet je ook zeggen waar je voor bent, en hoe jij het zou oplossen.

 

“Het blijft mijn overtuiging dat de sp.a verjonging en vernieuwing moet koppelen aan een sterke structuur en een duidelijke partijlijn, die niet meesurft op ‘de dagjesmentaliteit’, waarmee ons politiek bestel momenteel te kampen heeft.
Je kan met Louis Tobback’ (soms) niet akkoord zijn, maar je kan niet ontkennen dat hij tenminste een duidelijke visie heeft.”, besluit Ludwig Vandenhove.