"Ik hoop op zoveel mogelijk deelnemers!"

Burgemeester Ludwig Vandenhove heeft het over het komende Levensloop-weekend op het domein ’t Speelhof op zaterdag 1 oktober 2011 (vanaf 16.00 uur) en zondag 2 oktober 2011 (tot 16.00 uur).

Levensloop, een organisatie van de ‘Stichting Tegen Kanker’, is een 24 uren durend familie-evenement, waarbij teams elkaar aflossen in het wandelen en/of lopen van een estafette voor het goede doel. Er zijn ook heel wat randactiviteiten voorzien.

 

“Deze organisatie heeft al in Brussel en Wallonië plaatsgehad, maar wij zijn nu de eerste locatie in Vlaanderen en daar ben ik bijzonder fier op.”, zegt Ludwig Vandenhove. “Ik hoop dan ook dat de Truienaren massaal zullen aanwezig zijn als wandelaar, jogger/loper en/of als toeschouwer.”

 

 

 

 

 

Momenteel zijn een 50-tal teams ingeschreven. Er zullen eveneens een aantal ‘vechters’ (personen met kanker of die kanker gehad hebben) meewandelen.
De ‘vechters’ openen het evenement tijdens de openingsceremonie en de wandelen de eerste ronde.

 

 

Alle informatie vindt u op www.levensloop.be.

 

 

“Als stad Sint-Truiden hebben wij al altijd een voortrekkersrol gespeeld op het vlak van acties qua gezondheidspreventie in het algemeen en rond kanker in het bijzonder. Zo scoren wij elk jaar zeer hoog bij de verkoop van plantjes in het kader van ‘Kom op tegen Kanker’ (onlangs nog van donderdag 15 september tot en met zaterdag 17 september 2011) onder leiding van voormalig schepen van sociale zaken
Peter Dufaux, die in 1999 initiatiefnemer was.

Zie de tekst ‘Kom op tegen Kanker-weekend Sint-Truiden!’ van 15 september 2009 op deze website. 

 

 

Ook steunt de stad Sint-Truiden financieel het Kankersteunpunt Sint-Truiden van de Belgische Federatie tegen Kanker (BFK) dat sinds 2002 is opgericht en gehuisvest is in de lokalen van het Rode Kruis (Gorsemweg 41 A, 3800 Sint-Truiden).
Het Kankersteunpunt verstrekt informatie via informatieavonden en brochures over kanker, de behandeling ervan en bestaande dienstverleningen. Daarnaast wordt ondersteuning geboden voor kankerpatiënten en hun naasten via onder andere praatgroepen.


Hierover wordt op woensdag 28 september 2011 een item uitgezonden op TVPubliek van TVLimburg (TVL).