Huldiging personeelsleden provincie Limburg

Op vrijdag 8 december 2017 was het weer zover: de viering van de personeelsleden die met pensioen zijn/gaan en/of met 25 jaar dienst bij de provincie Limburg.

Gedeputeerde van Personeel Ludwig Vandenhove:  "Er zijn dit jaar 26 personeelsleden met 25 jaar dienst (13 rechtstreeks bij het bestuur en 13 in het onderwijs).
Daarnaast zijn er 55 collega's die met pensioen zijn/gaan (24 rechtstreeks bij het bestuur, 31 in het onderwijs).

Met de afslanking van de provincies als gevolg van de beslissing van de Vlaamse regering, zal er op deze vieringen elk jaar minder volk zijn. Maar dat is niet de enige reden waarom er minder volk is. Er zijn ook mensen, die in aanmerking komen voor de viering, maar niet komen.
Uiteraard een vrije keuze, maar het getuigt van een spijtige evolutie in onze maatschappij: weinig respect voor de werkgever. En bijzonder pijnlijk voor politici zoals ik, die de overheid door dik en dun verdedigen.
Dat is hetzelfde bij de aankondiging van de afslanking van de provincies door de Vlaamse regering: weinig bereidheid en solidariteit bij het personeel om daartegen te reageren. Was dit wel gebeurd, dan was het nooit zover gekomen.

Ik ben blij dat we er via onze personeelspolitiek in geslaagd zijn heel wat personeelsleden te 'redden', zodat ze niet naar Brussel moeten. (1)
Op donderdag 21 december 2017 organiseren we in het provinciehuis een afsluitend moment, met als titel "Had oech - #Hetgajegoed!”, voor de personeelsleden van het Provinciaal Galloromeins Museum (PGRM), de Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL) en het kunstencentrum Z33 (persoonsbevonden bevoegdheden), die ons moeten verlaten en overgeheveld worden naar een ander bestuursniveau.

De personeelsleden met 25 jaar dienst krijgen een waardebon van 200 euro (vrij te besteden) en een creatie (een houten dienblad) van de Limburgse ontwerper Michäel Verheyden.
De gepensioneerden krijgen een een porseleinen schaal van kunstenaar Piet Stockmans.

Als provincie Limburg organiseren wij nog steeds een cursus 'Voorbereiding op het pensioen'.
Dat initiatief wordt heel erg gesmaakt door de personeelsleden op het einde van hun carrière.
Ik merk dat steeds als ik langs ga bij de afsluiting van de reeks.

Bedankt en proficiat aan alle betrokken personeelsleden en aan Hilde Vanhove met haar muzikanten voor het andermaal geslaagde jazz-optreden." 

 

 

 

(1) Zoveel mogelijk personen ‘gered’. www.ludwigvandenhove.be, 29-11-2017.

Zie ook Groot gelijk Dirk! van 10-08-2015 en  Huldiging personeelsleden provincie Limburg van 17-12-2013 op deze website.