Het leed van kreeften in restaurants

“Kreeften worden vaak nog levend gekookt, hetgeen bijzonder pijnlijk is”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“Sodexo, dat heel wat maaltijden serveert in bedrijfsrestaurants, bejaardentehuizen, etc., heeft aangekondigd geen kreeft meer te serveren.

Dat is een drastische oplossing, maar misschien kan deze aanpak als voorbeeld dienen voor andere zaken.
Een andere mogelijkheid is een alternatieve bereidingswijze.

Ik ondervroeg viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA) op woensdag 11 januari 2023 in de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn.
De minister onderkent het probleem, maar is eerder voorstander van een Europese regelgeving.”

Hieronder vindt u de tussenkomsten van Ludwig Vandenhove en de antwoorden van minister Ben Weyts. (1)