Genieten van Banksy

“Sonja en ik zijn enkele dagen op familiebezoek geweest bij haar neefje Koen in Parma (Italië) tijdens de Allerheiligendagen.
Parma is op dit ogenblik culturele hoofdstad van Italië en in dat kader loopt er een tentoonstelling met de meest bekende werken van Banksy.

Een buitenkans!”, zegt Ludwig Vandenhove.

Banksy is een internationale straatartiest, het pseudoniem van een Britse kunstenaar. Maar er is weinig zekerheid over zijn echte identiteit, precies dat maakt hem zo ‘bekend’.
Hij startte als graffitikunstenaar, nu combineert hij vaak graffiti met een hem kenmerkende sjabloontechniek.
Zijn werken zijn vaak politiek en humoristisch van aard.
Hij schuwt geen ‘stunts’ om in de publiciteit te komen.
Antikapitalisme, antisysteem zijn belangrijke thema’s in zijn werk. Nochtans gaan zijn werken van de hand aan hoge prijzen op de internationale kunstmarkt. Daarom spreken sommigen over een hypocriete houding. Maar geldt dat niet voor meerdere kunstenaars? (1)

  

Bij het bezoek aan het initiatief hebben wij heel wat werken kunnen zien, waar we eerder al in publicaties of via de media kennis hadden kunnen van nemen. Dus een echte opportuniteit.

  

De tentoonstelling vindt plaats in Palazzo Tarasconi, strada Farini in Parma in de historische, gerestaureerde benedenruimten/gewelven.
Een uniek kader om deze unieke kunstwerken te tonen aan het grote publiek.

Ja, nog eens een reis met het vliegtuig. Maar wij houden ons aan het principe om maximaal éénmaal per jaar te vliegen, we proberen (mee) het goede voorbeeld te geven voor het klimaat.
Nu was het twee jaar geleden toen we de vorige keer op bezoek waren in Parma.”

Tags: