Geboorteboom 2010 geplant!

In Sint-Truiden is het sedert 1997 een traditie om, ter gelegenheid van alle geboortes, symbolisch een boom te planten in het klein stadspark.

Op zondag 20 maart 2011 was het opnieuw zo ver voor de 374 kinderen, die geboren zijn in 2010.

 

 

 

Schepen van groen en milieu
Filip Moers en burgemeester Ludwig Vandenhove plantten symbolisch een ‘prunus subbirtella autummalis rosea’, bij ons beter bekend als een Japanse sierkerselaar, met witte tot lichtroze bloemen.

 

 

Ook werd de stenen muur met alle borden op van alle kinderen, die sinds 1997 in Sint-Truiden geboren zijn, officieel ingehuldigd.

 

 

 

 

“Hopelijk verdwijnt het vandalisme met deze stenen muur.”, aldus
Filip Moers en Ludwig Vandenhove. “Immers, nu waren deze geboorteborden, die jaarlijks langs de geplande bomen geplaatst werden, vaak het mikpunt van vandalisme met alle financiële gevolgen van dien voor de stad Sint-Truiden, door deze telkens te moeten vervangen.

Hoe komen sommigen er in godsnaam bij om dit soort borden, die symbool staan voor het nieuwe leven, te vernielen?”, vraagt burgemeester Ludwig Vandenhove zich af.

 

 

Zie ook de teksten ‘Geboorteboom 2008 geplant!’ van 7 april 2009 en ‘Geboorteboom 2009 geplant!’ van 31 maart 2010 op deze website.

Hierover is ook een item verschenen in Het Nieuwsblad van 23 maart 2011 en in Het Belang van Limburg van 29 maart 2011.