Galerij Canopus en Curieus Sint-Truiden hand in hand!

Galerij Canopus, de vzw KUNSTigLEVEN en Curieus Sint-Truiden gaan op regelmatige basis niet-professionele kunstenaars de kans geven om hun werken tentoon te stellen.
Alles zal steeds doorgaan in galerij Canopus, Spiegelstraat 13, 3800 Sint-Truiden.

Het idee is ontstaan naar aanleiding van de eindtentoonstelling van ‘Kiezen voor Kunst’ in het weekend van 1, 2 en 3 mei 2009 met de deelname van 41 Sint-Truidense kunstenaars (of uit de directe omgeving).
Hierbij bleek nog maar eens dat er steeds meer niet-professionele kunstenaars zijn, die op zoek zijn naar gepaste tentoonstellingsruimtes, waar ze goedkoop en laagdrempelig terechtkunnen. Bovendien mag de kwaliteit van hun werken zeker gezien worden.
Het succes van de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK) is hier zeker niet vreemd aan.

De eerste expositie is van mevrouw Lesley Courtois.
De officiële opening is voorzien op zaterdag 12 september 2009 om 20 uur en de tentoonstelling loopt tot 11 oktober 2009.
Meer informatie over kunstenares Lesley Courtois vindt u op haar persoonlijke website www.lezzl.deviantart.com/gallery.

Voor de rest van het jaar zullen nog mevrouw Galina Usacheva (van 17 oktober tot 17 november) en  de heer Rudi Kersselaers (van 21 november tot 21 december) te gast zijn.

Curieus Sint-Truiden zal ook regelmatig van deze tentoonstellingen organiseren in volkshuis ‘Curieus’ (vroegere ‘Floreal’), Breendonkstraat 44, 3800 Sint-Truiden. 
Het initiatief ‘Kiezen voor Kunst’ zal in 2010 eveneens herhaald worden.

Personen, die interesse hebben om tentoon te stellen en/of die nog andere geschikte locaties kennen om tentoon te stellen, kunnen steeds contact opnemen met Ann Knaepen, voorzitter Curieus Sint-Truiden via mail: annknaepen@skynet.be.