Fakkelestafette Weert voor de 56e maal in Sint-Truiden!

Elk jaar is er de zogeheten fakkelestafette vanuit Brussel naar Weert (Nederland), waarbij door joggers/lopers de fakkel doorheen verschillende gemeenten en steden gebracht wordt en waarbij halt gehouden wordt aan de oorlogsmonumenten. Als jumelagestad van Weert is Sint -Truiden daar ook elk jaar bij.
Dit jaar was dit al voor de 56e maal het geval.

“De bedoeling is de gruwelijkheden van vooral de twee wereldoorlogen te herdenken, maar tegelijkertijd aandacht te vragen voor alle andere nog actuele oorlogen en vijandelijkheden in de wereld. En dat zijn er nog al wat, denk onder andere maar aan de actuele situatie in Afghanistan, waar trouwens ook Nederlanders en Belgen actief zijn”, aldus burgemeester - federaal volksvertgenwoordiger Ludwig Vandenhove in zijn korte toespraak.

“Ik ben ook altijd verbaasd, en zelfs een beetje jaloers, als ik zie hoe de stad Weert erin slaagt om telkens weer van dit jaarlijks evenement een succes te maken met betrokkenheid van de oud-strijders, maar ook van de jeugd en vooral van heel wat sportievelingen, die deze hele afstand al lopend moeten afleggen. Een hele afstand!”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Misschien moeten wij in Sint -Truiden eens overwegen om zoiets kleinschaliger te doen tussen de oorlogsmonumenten van de verschillende deelgemeenten.”

Burgemeester Jacques Niederer van Weert had dit jaar een heel origineel geschenk bij voor zijn collega Ludwig Vandenhove, met name een miniatuur exemplaar van een estafetteloper met de fakkel.