Er gebeuren rare dingen in Sint-Truiden…

“ ‘Plots’ wijzigt er iets op Geopunt Vlaanderen, de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie, over een gedeelte van het grondgebied van de deelgemeente Duras in Sint-Truiden”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Is het toeval dat dit gebeurd is naar aanleiding van een omgevingsvergunningsaanvraag voor een betoncentrale op diezelfde plaats?
Misschien niet, misschien wel. En wie heeft die wijzigingen aangebracht?

Het is belangrijk dat we dat zouden weten. Immers, slechts een bepaald aantal personen bij een gemeente kunnen in het systeem Geopunt Vlaanderen.

Na een eerder schriftelijke parlementaire vraag aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir, heb ik schriftelijk gevraagd aan het college van burgemeester en schepenen wat zij vinden van die wijzigingen.
Wat blijkt?
Geen antwoord, nog erger en ik citeer: “In de kaartlaag voor Duras werden de laatste aanpassingen niet doorgevoerd door de stadsdiensten zoals hierboven wordt weergegeven, maar door het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO).”
Klopt, want VLAIO heeft de wijzigingen van de stad Sint-Truiden ongedaan gemaakt. Maar de vraag blijft: wie heeft bij de stad Sint-Truiden eerder zitten te ‘knoeien’ aan de plannen en waarom? Ik heb dus maar opnieuw een vraag gesteld aan de stad Sint-Truiden.
Ik ben benieuwd naar het antwoord.”