En maar (af)wachten…

“Het is met de stikstofproblematiek hetzelfde als met de klimaatdiscussie als het over de landbouw gaat”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.
“De echte noodzakelijke beslissingen worden steeds maar uitgesteld en vooruitgeschoven.”

Dat is weer maar eens gebleken naar aanleiding van een aantal parlementaire vragen met betrekking tot de Vlaamse stikstofproblematiek in de Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid van woensdag 10 november 2021.

De Vlaamse regering heeft 100 miljoen euro aan extra middelen voorzien voor de komende 3 begrotingsjaren in het kader van de aanpak van de stikstof in de landbouw. Maar op de vraag waarvoor dat geld precies moet dienen en hoe het zit met het aangekondigde globale akkoord tegen het einde van 2021 komen er geen concrete antwoorden”, zegt Ludwig Vandenhove.

Wanneer gaan we eindelijk eens een grondig debat kunnen hebben in het Vlaams parlement over een echt toekomstig landbouwbeleid? De N-VA-CD&V-Open Vld-meerderheid blijft het maar voor zich uitschuiven.
Binnen die meerderheid durven ze zelfs het stikstofdossier niet meer bespreken, laat staan aanpakken.”

Hieronder vindt u de tussenkomst van Ludwig Vandenhove en het antwoord van Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw Hilde Crevits. (1)

  • Foto: Shutterstock.com.